Ilmoittaudu mukaan!

AKL Summit & Expo 17.11.2016

TULEVAISUUS  - kasvua ja kannattavuutta

Autoalan Keskusliitto järjestää Helsingin Messukeskuksessa AKL Summit & Expo –vaikuttajatapahtuman torstaina 17.11. Tämä on jatkoa edellisten vuosien Autokauppa –tapahtumille. ”Ensi vuonna luvassa on vielä entistäkin mahtavampi tapahtuma!”, AKL:n koulutus- ja kehittämispäällikkö Jari Ketola lupasi viime marraskuussa. Ja hän aikoo pitää lupauksensa. Kyseessä on merkittävin kohtaamis- ja oppimistapahtuma autoalan keskeisille avainhenkilöille, jotka toimivat autokaupan liiketoiminnassa, vähittäiskaupassa, maahantuojilla ja alan sidosryhmissä.

Päivän ohjelmassa on huippupuheenvuoroja ja rinnakkaisseminaareja, sekä suomeksi että englanniksi. Yhteistyössä:

Pääyhteistyökumppanit

Continental Rengas Oy summit

Grano Diesel Oy summitMuista myös tapahtuman hashtag aklsummit

Puhujat

Seminaaripäivän teemana on TULEVAISUUS  - kasvua ja kannattavuutta. Tapahtuman juontaa Ira Hammermann. Päivän herättelijät ovat huippupuhujia Suomesta ja maailmalta.

Keynote-esiintyjinä kirurgiaan, ortopediaan ja traumatologiaan erikoistunut lääkäri Aki Hintsa, joka on luonut lääketieteeseen pohjautuvan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin filosofian sekä luomiskonsultti, visionääri, futurologi, innovaatioasiantuntija Dietmar Dahmen.

Menossa mukana on myös Pata Degerman, Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä sekä Juha Kronqvist, palvelumuotoilun asiantuntija! Tutustu heihin alla olevasta linkistä!

Lisää puhujajulkistuksia tulossa!!


Dietmar Dahmen

Dietmarilla on 20 vuoden kokemus työskentelystä mainonnan ja markkinoinnin maailmassa Hampurissa, New Yorkissa, Los Angelesissa, Münchenissä ja Wienissä.

Dietmar Dahmen aloitti uransa strategiasuunnittelijana ja on sittemmin ottanut paikkansa luovana suunnittelijana ja innovaattorina. Hän on toiminut luovana johtajana DDB:llä, Ogilvyllä ja BBDO:lla. Nykyään Dietmar puhuu ammatikseen sekä toimii muutoksen, luovuuden ja muuttuvien markkinoiden strategioiden konsulttina maailman laajuisesti. Dietmar toimii myös useiden eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten yritysten neuvonantajana sekä innovaatiojohtajana digitoimisto ecx.io´ssa.

www.dietmardahmen.com

Pata Degerman

If you don't do anything, nothing will happen! Pata Degerman, Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä. Hän on suunnitellut ja osallistunut useille retkikunnille ja löytöretkille maailman kaikilla mantereilla.

”Rajat, jotka asetamme itsellemme, ovat usein illuusioita. Itse asiassa pystymme pääsemään huomattavasti pidemmällekin. Se, että uskaltaa mennä asettamiensa rajojen ulkopuolelle, avaa mielestäni aistit ja antaa voimia tuleviin haasteisiin.”, Pata toteaa.

Hänen ehdoton vahvuutensa on taito yhdistää kokemuksensa ja osaamisensa organisaatioiden ja työntekijöiden arkipäivään. Tutustu osoitteessa: http://pata.fi/

Aki Hintsa

Kirurgiaan, ortopediaan ja traumatologiaan erikoistunut lääkäri Aki Hintsa seurasi 1990-luvulla lähietäisyydeltä huippujuoksija Haile Gebreselassien elämää toimiessaan lähetyslääkärinä Afrikassa.

Hän ymmärsi, että menestys on hyvinvoinnin sivutuote. Hintsa loi oivalluksensa pohjalta lääketieteeseen pohjautuvan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin filosofian, ja perusti Hintsa Performance yrityksen, jonka oppeja ja palveluja ovat sittemmin hyödyntäneet muun muassa monet F1-kuljettajat, kansainväliset huippu-urheilijat ja liike-lämän osaajat.

Tutustu Aki Hintsaan ja hyvinvoinnin filosofiaan: www.hintsa.com

Sam Inkinen

Sam Inkinen on tohtoriksi väitellyt mediatutkija, tulevaisuuksien tutkija, innovaatioasiantuntija, tietokirjailija ja konsultti. Inkinen tunnetaan digitaalisen maailman visionaarisena ja rohkeana ajattelijana sekä innostavana puhujana ja fasilitaattorina.

Sam Inkinen on toiminut lukuisten yritysten, korkeakoulujen, R&D&I-projektien, teknologiakeskittymien ja tuotekehityshankkeiden asiantuntijana ja neuvonantajana. Hän on kirjoittanut ja toimittanut yksin ja kollegojensa kanssa kymmeniä kirjoja muun muassa tulevaisuuden ennakoinnista, uudesta teknologiasta, innovaatiodynamiikasta, palvelumaiseman muutoksesta, mediakulttuurista sekä ihmisen ja koneen välisestä suhteesta. www.inkinen.org

Pekka Ketola

3D-tulostus tulee muuttamaan teollisuutta enemmän kuin Internet. Se on yksi suurimmista mahdollisuuksistamme, joka realisoituu mm. uusina palveluina, tehokkaampina tuotantoprosesseina ja parempina tuotteina.

Tulevaisuuden vahvimmat sovellukset odottavat vielä löytämistään. ”Tulevaisuus luodaan, se ei tapahdu sattumalta”. Pekka Ketola on ollut tekijänä mukana Internetin alkumetreillä, älypuhelinten luomisprosesseissa, strategisessa innovaatiojohtamisessa ja nyt 3D-tulostuksen jalkauttamisessa teollisuuden työkaluksi.

Pekka on innovaatioyritys ideascout Oy:n perustaja, sekä 3DSTEP Oy:n toimitusjohtaja. 3DSTEP tarjoaa 3D-tulostuksen teollisen mittakaavan innovaatio- ja valmistuspalvelut. ”Visiomme on tehdä 3D-tulostuksesta normibisnestä”. www.3dstep.fi

Elina Koivumäki

Elina Koivumäki on lakimies, jossa yhdistyy juridiikan, asiakaskokemuksen, markkinoinnin ja viestinnän osaaminen. Elina toimi 17 vuotta asianajoalalla

kunnes päätti lähteä tavoittelemaan uudenlaisia mahdollisuuksia. Syyskuussa 2016 Elina esiteltiin Kauppalehti Option laajassa Huippunaiset -artikkelissa.

Elina suhtautuu intohimoisesti ihmisten kohtaamiseen ja muistijälkeen onnistuneen asiakaskokemuksen kautta. Asiakkailtaan hän on vuosia saanut kiitosta juridiikan näkökulmaa laaja-alaisemmasta sparraamisesta, selkokielisyydestä ja helposti lähestyttävästä persoonasta. www.elinakoivumaki.com

Juha Kronqvist

Juha Kronqvist on yksi Suomen menestyneimpiä palvelumuotoilun asiantuntijoita.

Juha työskentelee johtavana palvelumuotoilijana ja muotoilujohtajana Hellon Oy:ssä ja on yksi Suomen menestyneimpiä alan toimijoita. Juhan asiakkaita ovat olleet mm. Neste Retail, Elisa, Fortum, Technopolis, Kone ja Yhteistyöapteekit. Hän opettaa palvelumuotoilua Aalto Executive Educationissa ja on luennoinut aiheesta runsaasti myös ulkomailla.

Päivätyönsä ohella hän valmistelee väitöskirjaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Vuosina 2013 ja 2014 Juha työskenteli jaksot vierailevana tutkijana Parsons The New School for Designissa (New York) sekä National University of Singaporessa. Tutustu: www.juhakronqvist.fi ja www.hellon.com

Saara Taalas

Saara Taalas on liiketaloustieteen professori ja johtaa IKEAn rahoittamaa Elämä kotona ja kestävät innovaatiot –tutkimusryhmää Linnéyliopistossa, Etelä-Ruotsissa. Aiemmin hän seurasi Turun yliopiston Mediaryhmän johtajana viestinnän digitaalista murrosta

vuosikymmenen ajan. Saara on akateeminen moniottelija, jonka työ keskittyy kuluttajakäyttäytymisen muutokseen sekä arjen ja palvelurakenteen digitaalistumiseen.

Saara herätti viimeksi tunteita asiantuntijapanelistina YLE1:n ohjelmasarjassa ‘8 Myyttiä työstä’.

Maaretta Tukiainen

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija ja muutoskonsultti, joka työkseen fasilitoi organisaatioiden vaativia muutosprosesseja yrityksensä Moodit Oy:n kautta. Hän toimi kymmenen vuotta Sub-kanavan johtotehtävissä ja

oli MTV Median strategisen johtoryhmän jäsen. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat tulevaisuuden ennakointi, digitalisaatio ja osallistaminen sekä tilasuunnittelu ja työhyvinvointi. Hän on kirjoittanut aiheista neljä kirjaa.

Maaretta kuuluu muun muassa tulevaisuusasiantuntijoiden Futures Specialists Helsinki -verkostoon. www.maaretta.com

Kaisa Vikkula

Kaisa Vikkula on taloustieteestä väitellyt kauppatieteiden tohtori. Hän toimii pörssiyhtiö Sopranon ja sen tytäryhtiön Management Institute of Finlandin toimitusjohtajana. Kaisan intohimoa on uuden liiketoiminnan kehittäminen.

Hän on työskennellyt näköalapaikoilla toimialamurroksissa kuten pankkitoiminnan kansainvälistyessä ja matkailualan siirtyessä verkkoon. Hän oli vuonna 2000 perustetun raskaan käytetyn kaluston markkinapaikan Mascus.com perustajaosakas ja toimitusjohtaja.

Tänään Mascus on alansa markkinajohtaja maailmassa. Myynnissä on 360 000 tuotetta ja kävijöitä on 3,2 miljoonaa kuukaudessa. Palvelu toimii 58 maassa ja 42 kielellä.
OHJELMA

8.00-

Ilmoittautuminen & aamiainen

10.00

Avaus

 Keynote: toimitusjohtaja TREVOR FINN, Pendragon: "How to make it a success?"


Keynote: lääkäri AKI HINTSA: "Inhimillisen potentiaalin löytäminen"

 

Keynote-dialogi:  tietokirjailija ja muutoskonsultti MAARETTA TUKIAINEN "Palveluiden vallankumous - mitä autoalan tulisi tehdä toisin jo tänään?"

12.15 - 13.30

Verkostoitumislounas & EXPO

 13.30

 RINNAKKAISKLINIKAT

 

 • Tulevaisuusskenaarioita: Partner THOMAS FURCHER, McKinsey: "Autoalan vähittäiskaupan haasteet ja mahdollisuudet"   
 • Tiimin johtaminen: löytöretkeilijä PATA DEGERMAN: ”Antarktis –93,0 °C / Syvää yhteistyötä pallon pohjalla”
 • Palvelumuotoilu: Lead Designer JUHA KRONQVIST: “Tämä muuttaa kaiken – Mitä tapahtuu kun ostajat siirtyvät tuotteista palveluihin"
 • Teknologia ja tulevaisuus: Innovaattori, yrittäjä PEKKA KETOLA: "Autot ja 3D-tulostus - tulevaisuuden säröjä"

 • Autoveron vientipalautuksen käytännöt muuttuvat - miten uutta lakia sovelletaan? Tullin autoverotuksen johtaja TAPIO ROUHIAINEN ja ylitarkastaja PÄIVI JOKIVUORIKahvitauko

15 -

RINNAKKAISKLINIKAT

 

 • Tulevaisuusskenaarioita: Partner THOMAS FURCHER, McKinsey: "Autoalan vähittäiskaupan haasteet ja mahdollisuudet"   
 • Tiimin johtaminen: löytöretkeilijä PATA DEGERMAN: ”Antarktis –93,0 °C / Syvää yhteistyötä pallon pohjalla”
 • Palvelumuotoilu: Lead Designer JUHA KRONQVIST: “Tämä muuttaa kaiken – Mitä tapahtuu kun ostajat siirtyvät tuotteista palveluihin ”
 • Teknologia ja tulevaisuus: Innovaattori, yrittäjä PEKKA KETOLA: "Autot ja 3D-tulostus - tulevaisuuden säröjä"
 • Autoalan ajankohtaiset, AKL: toimitusjohtaja PEKKA RISSA ja tekninen johtaja JOUKO SOHLBERG: "Mikä on autoalalla ajankohtaista juuri nyt. Mitä, miksi ja milloin?"


16.15

Yhteenveto ja loppukiihdytys: media- ja tulevaisuudentutkija, tietokirjailija SAM INKINEN


Keynote: futurologi DIETMAR DAHMEN: "BAMM BAMM BAMM. How to secure success  in automobile industry in times of permanent disruption?"

17.30

Cocktails & viihdettä


Ilmoittaudu tästä!

Osallistumismaksu AKL:n jäsenille 350 € ja muille 495 €.

Samalla lipulla pääset myös perjantaina 18.11. Auto 2016 -tapahtumaan sekä Autokorjaamomessuille.  Mikäli yrityksestä osallistuu kymmenen henkilöä tai enemmän, ota yhteyttä Jari Ketolaan ja kysy ryhmähinnoittelua. Hintoihin lisätään alv 24 %. Medialle tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy 10.11.2016.

AKL-Palvelu Oy lähettää laskun tapahtuman jälkeen (maksuaika 14 vrk). 

Katso TÄSTÄ ketkä ovat jo ilmoittautuneet mukaan AKL Summit & Expo 2016 -tapahtumaan! Listalla on mainittu vain ne henkilöt, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun (tietosuojaseloste).

Lisätietoja tapahtumasta

Jari-80-x100
Koulutus- ja kehittämispäällikkö Jari Ketola
p. 0400 4900 49
jari.ketola(a)akl.fi

Mediayhteydet  

Kirsi
Viestintäpäällikkö Kirsi Staff
p. 040 551 6155
kirsi.staff(a)aut.fi
AKL SUMMIT & Expo in Helsinki 17th November 2016
Finnish Exhibition and Conference Hall (Messukeskus)

This year's theme is Future – growth and profitability

Amazing speakers! 

Dr. Aki Hintsa is a specialist in orthopaedic and trauma surgery, and the founder of Hintsa Performance. In 1998, Hintsa began to work in the world of Formula 1, eventually becoming physician and chief medical officer for the McLaren team; a position he held for 11 years. This fast-paced environment provided the ideal context for Hintsa to put his ideas to the ultimate test. 

Read more about Dr. Hintsa and his methods!

Mr. Dietmar Dahmen. Creative consultant, visionary, futurologist, innovation expert. Today Dietmar works independently as a professional speaker and consultant for change, innovation and disruptive market strategies with global clients and world wide engagements. Dietmar is on the board of advisors with various companies in Europe and the US, is a founding member of the Smart Service Award Germany (in cooperation with the German Ministery for research and development) and holds the position of Chief Innovation Officer with “ecx.io”.

Read more about Mr. Dahmen and his wild ideas!

Pata Degerman is most likely the only person in Finland who can call himself an Explorer. As a experienced leader, group member and father of two children Pata has a wide palette of people skills and group dynamics, a good ball-eye for social situations, and most of all a good sence of humour which is essential in challenging adventures.

Learn more about Pata and enjoy his amazing photos around the world!

For the Finnish parts simultaneous interpretation!


Large meeting forum, about 800 to 1000 participants are expected. Target groups are representatives of the automotive sector including car dealers, importers, repairers, financiers and insurers. High keynote-speakers and lectures are pragmatic and targeted for different audiences. The target is to create concrete steps in contributing to old business models and developing new ones.  In the Expo partners have a great opportunity to introduce their own business. Excellent opportunity for networking!

Total price 495 €

Registration - click here!

Registration ends on November 10th, 2016.

Further information:

Jari Ketola, Manager Training and Development, tel. +358 400 490 049, jari.ketola(a)akl.fi

Tia Laudien, Training Coordinator, tel. +358 50 320 7467, tia.laudien(a)akl.fi
Ajankohtaista

28.9.2016
Tekniset ohjeistukset kumppaneille

Tekniset ohjeistukset kumppaneille Messukeskuksessa

AKL Summit & Expo tapahtuma sijoittuu halliin 7. Tapahtumaan on kaksi sisäänkäyntiä:

 • Eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella  
 • Sisäänkäynti Messukeskuksen pysäköintialueen puolelta, noin 60 metriä pohjoisen sisäänkäynnin ovelta teltan kautta


Alla olevista linkeistä löytyvät yksityiskohtaiset ohjeistukset kumppaneille:

Pääyhteistyökumppanit

BusinesskumppanitAKL Summit & Expo kartta
Klikkaa kuva suuremmaksi1.9.2016
Huikeita puhujia mukana

Mukana Aki Hintsa ja Dietmar Dahmen!

Kirurgiaan, ortopediaan ja traumatologiaan erikoistunut lääkäri Aki Hintsa seurasi 1990-luvulla lähietäisyydeltä huippujuoksija Haile Gebreselassien elämää toimiessaan lähetyslääkärinä Afrikassa. Hän ymmärsi, että menestys on hyvinvoinnin sivutuote. Hintsa loi oivalluksensa pohjalta lääketieteeseen pohjautuvan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin filosofian, ja perusti Hintsa Performance yrityksen, jonka oppeja ja palveluja ovat sittemmin hyödyntäneet muun muassa monet F1-kuljettajat, kansainväliset huippu-urheilijat ja liike-elämän osaajat. Nyt hän jakaa oppinsa myös meille.

Luomiskonsultti, visionääri, futurologi, innovaatioasiantuntija Dietmar Dahmen. Tämä mies on elämys! Dietmarilla on 20 vuoden kokemus työskentelystä mainonnan ja markkinoinnin maailmassa Hampurissa, New Yorkissa, Los Angelesissa, Münchenissä ja Wienissä. Nykyään Dietmar puhuu ammatikseen sekä toimii muutoksen, luovuuden ja muuttuvien markkinoiden strategioiden konsulttina maailmanlaajuisesti.

If you don't do anything, nothing will happen!

Menossa mukana on myös Pata Degerman, Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä. Hän on suunnitellut ja osallistunut useille retkikunnille ja löytöretkille maailman kaikilla mantereilla. ”Rajat, jotka asetamme itsellemme, ovat usein illuusioita. Itse asiassa pystymme pääsemään huomattavasti pidemmällekin. Se, että uskaltaa mennä asettamiensa rajojen ulkopuolelle, avaa mielestäni aistit ja antaa voimia tuleviin haasteisiin”, Pata toteaa. Hänen ehdoton vahvuutensa on taito yhdistää kokemuksensa ja osaamisensa organisaatioiden ja työntekijöiden arkipäivään.  

Parempi palvelu – parempi kannattavuus 

Asiakastyytyväisyys on yhä merkittävämpi kilpailutekijä tulevaisuudessa. Juha Kronqvist työskentelee johtavana palvelumuotoilijana ja muotoilujohtajana Hellon Oy:ssä. Hän on yksi Suomen menestyneimpiä alan toimijoita ja kertoo miten hyvin suunnitellulla palvelulla lisätään liiketoiminnan kannattavuutta! 


Lisäksi mukana myös muita huippuja!


16.5.2016
Tapahtuma-alueen kartta

Tapahtuma-alueen kartta

Helsingin Messukeskus, Halli 7, Messuaukio 1, 00520 Helsinki


AKL Summit & Expo kartta


31.5.2016
Peruutusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta 3.11.2016 asti. Tämän jälkeen veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.11.2016.

Mikäli ilmoittautunut jättää tulematta paikalle, perimme koko osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi vaihtaa kuluitta toisen osallistujan. Osallistujamuutokset pyydämme ilmoittamaan heti AKL:n toimistoon tia.laudien@akl.fi vähintään 7 päivää ennen tapahtumaa. 

 


13.5.2015
Majoitustarjous

Majoitustarjous

Holiday Inn Helsinki  Exhibition & Convention Centre - Messukeskus
Messuaukio 1
00520 Helsinki, Finland
Puh./Tel: +358(0) 200 48102 (0,17 €/puh + 0,75 €/min)
Fax: +358(0)9 150 901
E-mail: helsinki.holidayinn@restel.fi

                                                                        
Tulopäivä:                
16.11.2016

Lähtöpäivä:
18.11.2016

Tarjoushinta:                        
-12 % päivän aamiaisellisesta hinnasta. Päivän hinta vaihtelee hotellihuoneiden saatavuuden mukaan.
Erikoishintaisia huoneita on saatavilla rajoitetusti.


Maksutapa:        
Käteinen tai luottokortti. Jokainen maksaa majoituksensa itse paikan päällä.

Varaukset:        
Jokainen osallistuja varaa huoneensa itse ja mainitsee varatessaan AKL Summit & Expo 2016 tarjouskoodin.


my.reservation@restel.fi I  Puh. 020 055 055  (0,17€ /puh + 0,75 €/min)


20.4.2016
Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan business-kumppaniksi?
Businesskumppanina saat oman osaston expo-alueelle, jossa voit esitellä tuotteitasi tai palveluitasi ja pääset verkostoitumaan autoalan päättäjien kanssa. Ota yhteyttä Jari Ketolaan sähköpostitse tai puhelimella: 0400 490 049