Edunvalvonta

Romutuspalkkiokokeilu kasvatti vähäpäästöisten autojen kysyntää ja lisäsi verotuloja

Romutuspalkkiokokeilu myös mahdollisti uuden auton oston kuluttajille, jotka eivät tavallisesti ole uutta autoa hankkineet. Lue tiedotteemme asiasta...

Romutuspalkkiokokeilu_vahvisti_vahapaastoisten_autojen_kysyntaa

Romutuspalkkiokampanja alkaa 1.7.2015 

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.7.-31.12.2015. Kampanja tukee Suomen tavoitetta vähentää päästöjä ja parantaa liikenneturvallisuutta, sillä moderni auto on jopa 50 % turvallisempi ja kuluttaa polttoainetta noin kolmanneksen vähemmän kuin 1990-luvun auto. Romutuspalkkiokampanjan aikana saa kuluttaja vanhan henkilöautonsa romutettuaan 1 500 euron alennuksen uuden auton oston yhteydessä.

Auton ostajan tarkistuslista romutuspalkkiokampanjassa

1) Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta (http://www.autokierratys.fi/) tai puhelinnumerosta 0800 05044.

2) Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.

3) Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty ajankohdalle 1.7.–31.12.2015. Jos auto on jo ehditty romuttaa ennen heinäkuun alkua, sitä ei voi enää hyödyntää romutuspalkkion saamiseen. Alkuperäinen romutustodistus luovutetaan myyjälle uuden auton oston yhteydessä.

4) Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.

5) Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha.

6) Romutuspalkkion saajan tulee olla romutettavan auton viimeinen ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty omistaja. Avustuksen saajan on siis tullut olla merkittynä romutettavan auton omistajaksi ennen kuin auto poistetaan lopullisesti rekisteristä. Jos auton omistaja ei ole vielä tehnyt omistajanvaihdosta ajoneuvoliikennerekisteriin, se on tehtävä katsastustoimistossa ennen kuin ajoneuvo romutetaan, jos omistaja haluaa hyödyntää romutuspalkkion.

7) Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle.

8) Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).

Lisätietoa:

Suomen Autokierrätys Oy
Trafi
Laki romutuspalkkiokokeilusta

Auton myyjän tarkistuslista romutuspalkkiokokeilussa löytyy TÄSTÄ


Tulosta