Autoala ammattina

Koulutus

Autokauppa, korjaamo- ja katsastustoiminnot työllistävät noin 27 140 henkilöä (v. 2015). Autoalalla on jatkuvaa tarvetta osaaville ja motivoituneille henkilöille.

Autoala eroaa kouluttautumisjärjestelmänsä vuoksi monesta muusta alasta. Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys merkitsee sitä, että vuosittain jokainen autoalan ammattilainen käy läpi jonkinlaisen lisä- tai täydennyskoulutuksen, yleensä yrityksen edustaman merkin maahantuojan järjestämänä.

Ammattitutkinnon suoritettuasi Sinulla on mahdollisuus suorittaa Autoalan Pätevöitymisohjelman, APOn kautta alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot muutaman vuoden käytännön työkokemuksen jälkeen. Tätä kautta pätevöidyt jatkuvasti tehtävissäsi todelliseksi ammattilaiseksi ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen urakehitykseen omien tavoitteittesi mukaisesti yhteistyössä työnantajasi ja koulutuksen järjestäjien kanssa. Ohjelma rakentuu elinikäiseen oppimiseen, jonka ylin, 4. taso on liikkeenjohdon taso, johon voit APOn avulla halutessasi pätevöityä. Lisätietoa: www.autoala.fi


Tulosta