Ajankohtaista

Autoala mukana myös uudessa energiatehokkuussopimuksessa

Autoalan Keskusliitto on mukana uudella energiatehokkuussopimuskaudella 2017–2025. AKL oli mukana myös edellisessä energiatehokkuussopimuksessa  2008–2016.

Ensi vuonna käynnistyvän uuden sopimuskauden tavoitteena on jatkaa energiankäytön kunnianhimoista tehostamista palvelualojen lisäksi myös muun muassa teollisuudessa, energia- ja kiinteistöalalla ja kunnissa.

Autoalan Keskusliitto koordinoi autoalan toimenpideohjelmaa

Yksittäiset autoalan yritykset liittyvät elinkeinoelämän energiatehokkuussopimustoimintaan allekirjoittamalla erillisen liittymisasiakirjan oman toimialansa toimenpideohjelmaan ja sitoutumalla tehostamaan energiankäyttöään. Kukin sopimukseen liittynyt yritys asettaa lähtökohtaisesti vähintään 7,5 prosentin ohjeellisen energiansäästötavoitteen kaudelle 2017–2025 ja välitavoitteen 4 prosenttia vuodelle 2020.

Valtio tukee uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoa ja tapauskohtaisen harkinnan perusteella sopimuksiin liittyneiden yritysten muita energiatehokkuusinvestointeja sekä muiden kuin suurten yritysten energiakatselmuksia.

Vuonna 2008 käynnistynyt energiatehokkuussopimuskausi päättyy vuoden 2016 lopussa. Sopimuksiin on liittynyt satoja suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toteuttamien energiatehokkuustoimien ansiosta vuoden 2015 alussa energiaa säästyi vuositasolla jopa 12 TWh, joka vastaa yli 600 000 omakotitalon vuosittaista energiankäyttöä. Hiilidioksidipäästöt vähenivät yli 3,5 miljoonaa tonnia.

Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimus on valtion ja elinkeinoelämän välinen sopimus energian tehokkaasta käytöstä. Sopimukseen ovat sitoutuneet työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja sen toimialaliitoista Elintarviketeollisuusliitto ry, Energiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Kaupan Liitto, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ja Autoalan keskusliitto ry.

Tietoa energiatehokkuussopimuksista 2017-2025

Lisätietoja: AKL/Laatu- ja ympäristöasiantuntija Mari Pajala, puh. 050 592 3877,  mari.pajala(a)akl.fi

ETS-logo-final-20160406-fin_Sivu_1


Tulosta