Tuulilasien kunnossa usein huomautettavaa

Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto ja Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) järjestivät yhdessä Helsingin Metropolian, Turun ammattikorkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Oulun yliopiston kanssa talvella 2016 kampanjan, jossa muistutettiin autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle. Kampanja oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Kampanjassa tarkistettiin Lahdessa, Turussa, Nokialla ja Limingassa ABC Liikenneasemien pihoilla ilmaiseksi autojen tuulilaseja. Autoilija sai tarkistuksesta oman tarkistusraportin, johon oli merkitty tuulilasin kuntoon liittyviä asioita, kuten onko tuulilasissa kiveniskemiä, halkeamia tai onko se kulunut. Yhteensä tuulilaseja tarkistettiin hiihtolomaviikonloppujen aikaan 3 200 kappaletta.

Tarkistusten tulokset olivat huolestuttavia. Tuulilaseista toimenpiteitä vaativia oli 49 % ja kunnossa 51 %. Tuulilaseista siis noin puolet vaatii toimenpiteitä ja puolet on kunnossa. Eri paikkakuntien tulokset olivat hyvin samanlaisia valtakunnallisiin verrattuna ja eroa oli vain muutamia prosentteja tilastoissa. 


Pöytäkirja 4/2013

Tarkistettuja autoja ikäryhmittäin vertailtaessa voidaan havaita että mitä uudempi auto sitä todennäköisimmin tuulilasi on kunnossa. 

autojono kevät 3 2 310x195

Kampanjassa mukana olleet aikovat jatkaa tuulilasikampanjaa jälleen ensi vuonna.

Lue tästä kampanjan raportti!


Lisätietoja: 

tekninen johtaja Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto ry
puh. 0400 904 003

liiketoimintajohtaja Jussi Kovasiipi, Saint-Gobain Autover
puh. 040 580 0403

viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen, Autoliitto
puh. 040 751 1173

johtava asiantuntija, Jussi Pohjonen, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi)
puh. 029 5345 310


AKL-Akatemia tarjoaa ratkaisuja yrityksenne koulutus- ja valmennustarpeisiin
AKL-Akatemian palveluista löydät oikeat koulutus- ja valmennusratkaisut niin autokaupan johdolle, myynnille kuin jälkimarkkinoinnillekin.
Klikkaa tästä ja tutustu tarjontaan!
AKL-Sertifiointi Oy tuntee autoalan erityispiirteet ja prosessit
AKL-Sertifiointi Oy on Finas Akkreditointipalvelun akkreditoima yritys, jonka myöntämät sertifioinnit täyttävät kansainväliset standardit. Sertifiointi on osoitus yrityksen laadukkaasta toiminnasta.
Siirry tästä AKL-Sertifiointi Oy:n sivuille!