Autoala ammattina

Autokauppa, korjaamo- ja katsastustoiminnot työllistävät Suomessa suoranaisesti noin 27 140 alan ammattilaista (2015). Alan työtehtäviin kuuluu laaja-alaisia teknisesti ja kaupallisesti painottuneita tehtäviä sekä viranomais- ja julkiseen sektoriin liittyviä tehtäviä. Osaavia ja motivoituneita henkilöitä tarvitaan jatkuvasti. Autoala tarjoaa hyvät koulutusmahdollisuudet alalle aikoville ja alalla jo toimiville. 

Kun mukaan otetaan ajoneuvojen valmistus, auton osien ja varusteiden kauppa, rengasala ja vakuutusala luku nousee jo noin 46 000 henkilöön. 

Lue lisää Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuilta!

Toisen asteen ammatilliset oppilaitokset

Autoalan aloituspaikkoja

  2 450

Ammattikorkeakoulussa aloittavat opiskelijat    -300

Autoalan "lähialoille" sijoittuvat

  • Huoltoasemat
  • Pienkorjaamot
  • Liikennöitsijät
  • Julkisen sektorin ajoneuvokorjaamot
   -400
Opiskelun keskeyttäviä (n. 10 %)
   -250
Autoalalla työt aloittavat
  1 500
Vuosittain eläkkeelle jää noin
  - 800

Lue lisää koulutusmahdollisuuksista 

www.autoala.fi


Autokauppa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

AKL:n autoliikejäsenet työllistivät kesällä 2016 noin 1 500 nuorta kesätyöntekijää.   Muun muassa autoveron alennuksen ansiosta palkkattiin entistä useampia kesätyöntekijöitä.

Kesätyöntekijöitä tarvittiin erityisesti autokorjaamo- ja varaosapuolelle, jolloin kyseeseen tulivat alaa jo hieman opiskelleet nuoret, mutta myös muita töitä on tarjolla. AKL jäsenyrityksineen oli mukana Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjassa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja käynnistyy uudelleen vuonna 2017. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

vastuullinen kesäduuni 2017


AKL-Akatemia tarjoaa ratkaisuja yrityksenne koulutus- ja valmennustarpeisiin
AKL-Akatemian palveluista löydät oikeat koulutus- ja valmennusratkaisut niin autokaupan johdolle, myynnille kuin jälkimarkkinoinnillekin.
Klikkaa tästä ja tutustu tarjontaan!
AKL-Sertifiointi Oy tuntee autoalan erityispiirteet ja prosessit. Sertifiointi on osoitus yrityksen laadukkaasta toiminnasta
AKL-Sertifiointi Oy on Finas Akkreditointipalvelun akkreditoima yritys (tunnus S044), jonka myöntämät ISO 9001 ja ISO 14001 sertifioinnit täyttävät kansainvälisen standardin vaatimukset.
Siirry tästä AKL-Sertifiointi Oy:n sivuille!