Osakkuusyhtiöt 

Autoalan Keskusliitto ry tarjoaa jäsenille lukuisia palveluita sekä suoraan että osakkuusyhtiöidensä tai yhteistyökumppaniensa kautta. 

AKL-Palvelu Oy/AKL-Akatemia

AKL:n kokonaan omistama AKL-Palvelu Oy tarjoaa lukuisia autoalan toimintaa parantavia AKL-Kehitysohjelmia sekä tuottaa ja myy Autokaupan lomakkeet. Se jatkokouluttaa lisäksi satoja alan ammattilaisia vuosittain markkinointinimellä AKL-Akatemia.

AKL-Sertifiointi Oy

AKL perusti vuonna 2011 AKL-Sertifiointi Oy:n, joka on autoalalle pätevöitynyt sertifiointilaitos, jonka myöntämät ISO 9001- ja ISO 14001 -sertifioinnit täyttävät kansainvälisen standardin vaatimukset.

AKL-Sertifiointi Oy:n akkreditoitu pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot sekä katsastustoimialan.  Lisäksi se tarjoaa Sähkötyöturvallisuus SFS 6002 –tutkintoa sekä rajoitettua sähköturvallisuusjohtajan S3 –tutkintoa. Akkreditoidun pätevyysalan voi tarkistaa osoitteesta www.finas.fi

Autotieto Oy

AKL ja Suomen Autoteknillinen Liitto omistavat yhdessä Suomen Autolehteä julkaisevan Autotieto Oy:n. Teknistaloudellisen Suomen Autolehden tarkoituksena on luoda lisäarvoa autoalan ammattilaisille ja sidosryhmille tuottamalla autoalalle korkeatasoista tietoa ja uutisointia. Lehti on myös jäsenetumme.

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT)

Autoalan Tiedotuskeskuksen (AuT) tehtävä on vaalia myönteisiä asenteita tieliikennettä, autokauppaa, korjaamotoimintaa ja katsastustoimialaa kohtaan. AuT perustettiin vuonna 1974 ja sen omistavat Autoalan Keskusliitto ry ja Autotuojat ry.

Autoalan toimialaviestintä perustuu asiantuntemukseen, asialinjaan ja tosiasioihin.

AuT:

  • välittää informaatiota alan kehityksestä
  • järjestää tapaamisia ja tapahtumia
  • osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun autoalaa koskettavissa kysymyksissä.


AuT palvelee ensisijaisesti tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia sidosryhmiä. Toimittajien, tutkijoiden, poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten lisäksi se auttaa myös yksityisiä kansalaisia autoalan tietotarpeissa.

Tieliikenteen Tietokeskus Oy (TT)

Autoalan Keskusliitto ry ja Autotuojat ry perustivat Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n vuonna 1995. Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n tehtävä on tuottaa objektiivista tietoa tieliikenteestä ja sen osapuolten toiminnasta. Tieliikenteen Tietokeskus edistää alan tutkimustoimintaa sekä ylläpitää valmiuksia tutkimus- ja selvitystehtäviin. Tämän lisäksi Tieliikenteen Tietokeskus osallistuu sidosryhmien ja viranomaisten työryhmien toimintaan ja tekee myös toimeksiannosta alan tutkimuksia ja selvityksiä.

Netwheels Oy

Netwheels Oy hallitsee autoalan kaupallista tietokantaa ja kehittää sen avulla autoliikkeille ja autoalan yhteistyökumppaneille online-palveluita ja palvelukokonaisuuksia.

Netwheelsin www.autotie.fi -palvelu tarjoaa kuluttajille tarpeisiin pohjautuvan tavan etsiä ja vertailla itselleen sopivia autoja sekä tehokkaan sähköisen myyntityökalun automyyjien käyttöön. Autotie on auton vaihtamisen palvelu, jonka tavoitteena on tehostaa vaihtoautokauppaa sekä ostajan että myyjän kannalta.  

Muita palveluita ovat Suomen suurin yrityksille tarkoitettu autohuutokauppa Autohuuto ja ajoneuvovarusteiden, työvälineiden sekä korjaamo- myymäläkalusteiden Osahuuto-huutokauppapalvelu. Myyjinä ovat Autohuuto-myyjäliikkeiden lisäksi myös liikkeiden omat korjaamot ja varaosat.  


AKL-Akatemia tarjoaa koulutusta ja valmennusta
AKL-Akatemian palveluista löydät oikeat koulutukset ja valmennukset kaupan johdolle, myynnille kuin jälkimarkkinoinnillekin.
Tutustu koulutuksiin!
AKL-Sertifiointi Oy tuntee autoalan erityispiirteet ja prosessit
AKL-Sertifiointi Oy on FINASin akkreditoima yritys, jonka myöntämät sertifioinnit täyttävät kansainväliset standardit.
Tutustuu AKL-Sertifiointiin