Täyssähköautojen hankintatuki

Eduskunta hyväksyi joulukuussa lain, jonka perusteella täyssähköautojen hankintaa tuetaan vuoden 2018 alusta alkaen 2 000 eurolla. Tuki on suunnattu kotitalouksille ja sitä jaossa hieman alle 6 miljoonaa euroa vuodessa neljän seuraavan vuoden aikana. Tukea voi saada uuden sähköauton hankintaan tai pitkäaikaiseen leasingiin. Tuki on rajattu sellaisille autoille, joiden kokonaishinta on alle 50 000 euroa. 

Sähköautojen hankintatuen tavoitteena on edistää liikenteen sähköistymistä ja samalla vähentää liikenteen päästöjä. Hankintatukeen sisältyvä valtionavustus toteutetaan ostettavan uuden sähköauton kaupanhinnan alennuksena tai alennuksena pitkäaikaisvuokratun sähköauton kuukausimaksuista. Alennuksen saa autoja myyvästä autoliikkeestä tai vuokrauspalvelun tarjoajalta, joka hakee valtion avustata auton ostajan tai vuokraajan puolesta Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafista. Lue hankintatuen ehdoista tästä


Sähköauton ostajan ABC - tausta-aineistoa automyyjälle 

Motiva on julkaissut uuden Sähköauton ostajan ABC -oppaan, jossa on ladattavan hybridin tai täyssähköauton hankkimista harkitsevalle autoilijalle tiivistetysti tietoa sähköautoista ja niiden lataamisesta yksityisillä kiinteistöillä. Oppaasta on julkaistu myös erillinen automyyjän versio, jossa on lisäksi taustatietoa ostajan oppaan kohtiin.  

Automyyjän opas löytyy jäsensivuilta...


AKL-Akatemia tarjoaa koulutusta ja valmennusta
AKL-Akatemian palveluista löydät oikeat koulutus- ja valmennukset kaupan johdolle, myynnille kuin jälkimarkkinoinnillekin.
Tutustu koulutuksiin!
AKL-Sertifiointi Oy tuntee autoalan erityispiirteet ja prosessit
AKL-Sertifiointi Oy on FINASin akkreditoima yritys, jonka myöntämät sertifioinnit täyttävät kansainväliset standardit.
Tutustuu AKL-Sertifiointiin