ETS_mukana_2Autoala mukana myös uudessa energiatehokkuussopimuksessa

Autoalan Keskusliitto on mukana energiatehokkuussopimuskaudella 2017–2025. AKL oli mukana myös edellisessä energiatehokkuussopimuksessa  2008–2016.

Sopimusten avulla tehostetaan eri alojen energiankäyttöä vapaaehtoisin keinoin, ilman uutta lainsäädäntöä. Tähän mennessä (4/2017)  eri alojen sopimuksiin on liittynyt yli 340 yritystä ja reilut 2550 toimipaikkaa. Kunta-alalta mukana on yhteensä 38 kuntaa ja 4 kuntayhtymää. Mukana on paljon viime kaudella olleita yrityksiä ja kuntia, mutta myös monta uutta liittyjää. Liittyessään yritykset ja kunnat sitoutuvat tehostamaan energiankäyttöään asettamansa tavoitteen mukaisesti vuoteen 2025 mennessä.

Täältä näet, ketkä ovat jo mukana!

Sopimuskauden tavoitteena on jatkaa energiankäytön kunnianhimoista tehostamista palvelualojen lisäksi myös muun muassa teollisuudessa, energia- ja kiinteistöalalla ja kunnissa.

Autoalan Keskusliitto koordinoi autoalan toimenpideohjelmaa

Yksittäiset autoalan yritykset liittyvät elinkeinoelämän energiatehokkuussopimustoimintaan allekirjoittamalla erillisen liittymisasiakirjan oman toimialansa toimenpideohjelmaan ja sitoutumalla tehostamaan energiankäyttöään. Kukin sopimukseen liittynyt yritys asettaa lähtökohtaisesti vähintään 7,5 prosentin ohjeellisen energiansäästötavoitteen kaudelle 2017–2025 ja välitavoitteen 4 prosenttia vuodelle 2020.

Valtio tukee uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoa ja tapauskohtaisen harkinnan perusteella sopimuksiin liittyneiden yritysten muita energiatehokkuusinvestointeja sekä muiden kuin suurten yritysten energiakatselmuksia.

Vuonna 2008 käynnistynyt energiatehokkuussopimuskausi päättyy vuoden 2016 lopussa. Sopimuksiin on liittynyt satoja suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toteuttamien energiatehokkuustoimien ansiosta vuoden 2015 alussa energiaa säästyi vuositasolla jopa 12 TWh, joka vastaa yli 600 000 omakotitalon vuosittaista energiankäyttöä. Hiilidioksidipäästöt vähenivät yli 3,5 miljoonaa tonnia.

Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimus on valtion ja elinkeinoelämän välinen sopimus energian tehokkaasta käytöstä. Sopimukseen ovat sitoutuneet työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja sen toimialaliitoista Elintarviketeollisuusliitto ry, Energiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Kaupan Liitto, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ja Autoalan Keskusliitto ry.

Tietoa energiatehokkuussopimuksista 2017-2025 

Kiinnostuitko? Haluatko sinäkin liittää yrityksesi energiatehokkuusohjelmaan?

Ota yhteyttä: AKL-Sertifiointi Oy

Sertifiointitoiminnan päällikkö
Laatu- ja ympäristöasiantuntija
Pääarvioija Mari Pajala
mari.pajala(a)akl.fi
puh. 050 592 3877       

ETS-logo-final-20160406-fin_Sivu_1

AKL-Akatemia tarjoaa ratkaisuja yrityksenne koulutus- ja valmennustarpeisiin
AKL-Akatemian palveluista löydät oikeat koulutus- ja valmennusratkaisut niin autokaupan johdolle, myynnille kuin jälkimarkkinoinnillekin.
Klikkaa tästä ja tutustu tarjontaan!
AKL-Sertifiointi Oy tuntee autoalan erityispiirteet ja prosessit. Sertifiointi on osoitus yrityksen laadukkaasta toiminnasta
AKL-Sertifiointi Oy on Finas Akkreditointipalvelun akkreditoima yritys (tunnus S044), jonka myöntämät ISO 9001 ja ISO 14001 sertifioinnit täyttävät kansainvälisen standardin vaatimukset.
Siirry tästä AKL-Sertifiointi Oy:n sivuille!